Arkivets Interiørarkitekt Ida Lundqvist mottok forespørsel om oppussing av en stue kombinert med spisestue. Slik løste hun prosjektet:

Kundens ønske:
Kunden ville ha hjelp med et nytt design og planløsning for stuen. Kundens ønske var å få inn hyggeligere soner for spiseplass, peis og sofakos, samt en lekesone for barn. Kunden søkte blant annet bistand for avgjørelser knyttet til plassering av tv og sofagruppe for å skape naturlige avgrensinger, uten å ødelegge for utganger og bruken av peis. Det ble ytret en skepsis mot å male vegger, men at de kunne bli overbevist, og at det ellers skulle være lyst og barnevennlig. Videre var de veldig fornøyd med peisen, og det skulle være god plass til familien på fire, og eventuelle gjester.

Tjenesten:
Ida og kunden kommuniserte gjennom Arkivets prosjekt-plattform. På denne plattformen vekslet de bilder, og diskuterte løsninger. Hvor mye oppussingen skulle koste ble avtalt mellom Ida og kunden, og ble betalt direkte gjennom tjenesten via en link. Ida utviklet et inspirasjonsboard med utgangspunkt i kundens plantegninger og ønsker:

Dialog og resultat
Videre dialog og revideringer ble gjort via chatdialog og videomøte - alt enkelt gjennom Arkivets prosjekt-plattform. Kunden ytret sine tanker og ønsker til endringer, og Ida kom med reviderte forslag og løsninger.

Gjennom samtale og tankeutveksling med kunden utviklet Ida en detaljert møblering og belysningsplan for designet. Som ønsket fikk kunden delt stuen inn i tre soner; spisestue, tv-stue og innebygd sittebenk som barnevennlig sone. Ida utformet en innkjøpsliste for stuen og spisestuen, samt en beskrivelse på bygging av sittebenk hvor hun anbefalte å bruke en møbelsnekker. Hun viste også til en helhetlig fargepalett med duse farger og ga kunde konkrete fargekoder for maling av stuen. Kunden kunne deretter velge å følge Idas design og råd, samt innkjøpslisten til det nye rommet.

Resultatet ble en tv-stue med sofa midt i rommet, med god utsikt til den fine peisen, som var viktig for kunden. Runde bord, innebygde løsninger, og smart plassert belysning gjorde at det ene rommet kunne bli utnyttet maksimalt.
Tven ble plassert på en flyttbar modul med hjul i sittebenken, og kan enkelt rulles ut der man selv ønsker for hyggelig filmkos med familien.

"Kjempegøy. Her var det masse bra. Tusen takk. Virkelig en spennende og lærerik prosess, og ikke minst inspirerende for å ta tak og faktisk fikse opp stuen litt" - Kunden Heidi