Interiørarkitektens ønskeliste

. 3 min read . Written by Julie Berget
Interiørarkitektens ønskeliste

Vi har laget en spalte hvor vi spør Arkivets designere og interiørarkitekter hva de ønsker seg til sitt eget hjem. Denne gangen er det interiørarkitekt Live sin ønskeliste vi graver i.

Etter å vært bosatt i Dublin i 4 år og sett utallige drømmelige hjem har jeg falt pladask for den klassiske georgianske arkitekturen det finnes mye av her. Når jeg nå snart går tilbake til mine røtter i Oslo er drømmen å flytte inn i en gammelt bolig i klassisk stil.

Selv om jeg verdsetter de klassiske elementene i arkitekturen setter jeg nok enda større pris på dem i kombinasjon med moderne møbler og dekor. Jeg syns det er gøy å sette inn særegne objekter som ikke nødvendigvis har en spesifikk funksjon, men som heller blir et tema når vi får nye gjester på besøk, og fungerer nesten mer som en visuell “icebreaker” enn et praktisk møbel! For meg blir Poltranovas Ultrafragola Speil mitt første ønske på
ønskelisten. Jeg elsker de bølgede formene, og på kvelden når det glødende lyset er på gir det rommet en nesten magisk atmosfære!

Speil fra Poltranova / Foto: Pablo Enriquez / Interiørdesigner: Night Palm

Stuen er det rommet jeg tilbringer aller mest tid i, og også der gjestene mine oppholder seg når de er på besøk. Når jeg kjøper min egen bolig er nok dette rommet jeg kommer til å starte med, og det er viktig at det både blir estetisk riktig, men også behagelig å være i.
Camaleonda sofa fra B&B Italia står som mitt Nr 2 på ønskelisten. Den er både stilig i mange ulike farger, men også super komfortabel!

Sofa fra B&B Italia

Som nordmann er jeg naturligvis glad i naturlige materialer. Marmor er en av favorittene og et materiale jeg liker å bruke i alle mulige formater. Til min drømmebolig, og på en noe tilfeldig vegg hvor man kanskje ikke ville tenkt å plassere noe annet, ønsker jeg denne vegglampen fra Allied Maker. Lampen er laget av marmor og når skrudd på skinner lyset så vidt igjennom marmoren så man vil kunne se de mørke årene som skjærer gjennom. Et mer
funksjonelt ønske på ønskelisten er dette sidebordet fra India Mahdavi som er utskåret av massiv marmor.

Jeg er for tiden besatt av skulpturelle møbler. De to neste på min ønskeliste er Etcetera Lounge Stolen designet av Jan Ekselius på 70-tallet. Og dette Giorgio 2 Konsollbordet fra The Invisible Collection. Jeg liker at møblene både fungerer som et funksjonelt møbel, men også som et skulpturelt kunstverk!

Jeg liker tanken av å å flette inn vintage elementer blant de mer moderne møblene som fungerer som en bro mellom den klassiske arkitekturen i min fremtidige bolig. Til slutt på min ønskeliste står derfor en vintage Murano lysekrone og en Vintage Pierre Jeanneret spisestol.
På tide å spare!

Ønsker du hjelp med å innrede et rom?

Få hjelp i dag!