Interiørarkitektens ønskeliste

. 3 min read . Written by Martina Asplund
Interiørarkitektens ønskeliste

Vi har laget en spalte hvor vi spør Arkivets designere og interiørarkitekter hva de ønsker seg til sitt eget hjem. Denne gangen er det interiørarkitekt Julie sin ønskeliste vi graver i.

Etter å ha bodd i vårt nåværende hus i snart 2 år, begynner ting endelig å falle på plass. Som lidenskapelig opptatt av interiør, og av yrke, er det vanskelig å akseptere at ting må gjøres på sikt. Jeg er vel ikke den eneste som vil ha alt på plass med en gang..

Noe jeg råder alle mine kunder om, og som jeg også selv får erfare, er viktigheten av å bo seg inn og oppleve rommene over tid. Om man tester og feiler, vil man bli tilfreds med de valgene som gjøres. På den måten skaper man et personlig hjem som man trives i. Mitt mål når jeg designer er at rommene ikke bare er rom, men at det skal være en stemningsfull opplevelse. De tingene jeg valgte når vi flyttet inn, er nødvendigvis ikke ting jeg ville valgt i dag da stilen min endrer seg over tid og jeg blir mer fortrolig med å velge det tradisjonelle og klassiske.

Vi flyttet inn i et nybygd funkis hus, og som dere ser ut fra stilen min, står de arkitektoniske trekkene i kontrast mot min klassiske stil. Derfor prøver jeg å finne måter som krysser det moderne med det klassiske, noe som jeg nå føler begynner å lande.

Nå som høsten nærmer seg, ønsker jeg mer stemningsbelysning i huset. Disse lampene har jeg siklet på i lang tid, og noe som står høyt på ønskelisten. Bare å fortsette å spare.

I spisestuen har vi en stor vegg med høyde under taket, så her mangler vi noe for å sette stemning til rommet og fyller veggen riktig. Ønsker meg et stort bilde som henter opp fargene på andre detaljer.

Kunst selected fra Studio Mcgee

I sommerferien oppdaget jeg en ny interiørbutikk som heter Etageinredning de hadde så utrolig mye lekkert, og jeg forelsket meg helt i denne nydelige skålen om både er fin alene, eller med frukt på. Jeg har også alltid drømt om en osteklokke som også kan brukes til kakefat/et sted hvor man har det nybakte brødet og lignende som er dekorativt på kjøkkenbenken.

Ellers får jeg aldri nok av coffetable bøker som både er inspirerende og er fine å se på.

Boken Live Beautiful
Bok fra Architectural Digest

I sommer var vi også på besøk hvor jeg ble oppmerksom på duften på badet deres, måtte innom rommet flere ganger bare for å lukte. Denne står høyt på ønskelisten og skal bli vår faste duft i huset, slik at alle som kommer på besøk får en hyggelig velkomst.

Duft fra Teatro

Møblere et rom

Trenger du nye møbler, dekor, dekorbelysning og/eller hjelp til farge og materialvalg til ett eller flere rom?

Kom igang med ditt prosjekt her